Header Ads

Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı-Hitler İçin İşaret

Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı
Almanya-Sovyet Saldırmazlık Paktı genel olarak bir zaman kazanma anlaşmasıdır. II. Dünya Savaşı sırasında Sovyetlerin başında bulunan Stalin , Çekeslovakya’da bulunan bazı bölgelerin Hitler Almanyası’na verilmesi kararından sonra(Münih Antlaşması) batılı devletlere iyice güveni kırılmıştır ve yaklaşan savaşın da farkındadır.Ama zamana ihtiyacı olan Stalin Hitler’le masaya oturma kararı alır.

Stalinin’İn Dışıişleri Bakanı Yahudi kökenli olduğu için ilk olarak bakanı kabine dışı bırakırr.Aynı zamanda bir propaganda yaparak Batı’yı , Almanya’yla aralarını bozmakla suçlamıştır.Bunlar yaşanırken Hitler’de de bir Sovyet korkusu vardı.Olası bir Batı yakınlaşmasında ülkesi için büyük bir tehlike oluştururdu.Böylelikle diğer ismi Molotov-Ribbentrop Paktı olan Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı, 23 Ağustos’ta Almanya Dışişleri Bakanı tarafından Moskova’da imzalandı.

Bu normal bir savunma antlaaşması değildi.Çünkü pu paktın gizli maddelerinde iki ülkenin sınırlarını belirleyen maddeler vardı.Bu antlaşma Hitler için bir işaret olup Hitler’im Polonya’yı işgal etmesi ve II. Dünya Savaşı’nı sağlayacaktır.


II. Dünya Savaşı tarihini bilenler Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı’nın 22 Haziran 1941’de Almanya tarafından bozulacağını bilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.