Header Ads

Öldürülen Padişahlar I-Genç Osman

Sonunda yaz İstanbul'da başlarken size öldürülen Osmanlı Padişahları hakkında bilgi vereceğim.Hadi yine iyisiniz kıymetimi bilin...şaka tabi :)

Genç Osman-II. Osman
Öldürülen ilk Osmanlı padişahı II. Osman(Genç Osman)'dır.İkinci Osman kendi görüşüme göre çok ileri görüşlü bir padişahtı ama malasef çok tecrübesizdi ve buda onun ölümüne sebep oldu şöyle anlatiyim;

Genç Osman, Sultan Selim'i tekrar tahta çıkarıp padişah yapmak istemiştir.Burda ise taht mücadeleleri ortaya girmiş ve 4.Mustafa fanatikleri bu duruma öfkelenip 28 Temmuz 1808'de III. Selim'i öldürmüşlerdir ve burda ise Genç Osman'ın tecrübesizliğinden kaynaklanan tedbirsizliği yatar.

Ancak Genç Osman için kara günler bitmez.Ülkede uzun zamandır kanayan bir yara olan yeniçeri sorunu vardır.Diğer Padişahlar gibi tabiki o da bunun farkındadır.Ama diğerlerinden farklı olarak bunu çözüp Ocağı kaldırmak ister.Bununla ilgili planını yapar ve vezirleri ile yaptığı bir toplantıda bunu devlet adamlarına sunar böylece Genç Osman için sonun başlangıcı başlar.İlerleyen zamanlarda ise yeniçeriler tarafından feci şekilde öldürülür.Tabiki bunun sebebi Genç Osman'ın planını güvenilir güvenilmez tüm devlet adamlarına sunuşudur.
Blogger tarafından desteklenmektedir.