Header Ads

Kızıl Baron-Düşmanlarının İntihar Ettiği Pilot


Kızıl Baron
Kızıl Baron’un gerçek ismi Manfred von Richthofen dir.I. Dünya Savaşı’nda efsaneleşen pilot sadece tek başına 80 küsür uçak düşürerek efsanevi olmuştur.İsterseniz neler yaptığına bir bakalım.

2 Mayıs 1892’de doğan Kızıl Baron ilk başta Alman Süvari bölümünde görev yapmış daha sonra uçaklara yön buluculuk yapmaya başlamış ve daha sonra da Pilot olmuştur.80 ‘den fazla uçak ve sayısı bilinmeyen öldürdüğü düşman vardır.Hayatını bu işte kaybedene kadar savaşmıştır.

Hocası olan Oswald Boelcke’nin uçus stilini alıp kendine uyarladıktan sonra bunu kendi ekibinide öğretmeyi başarmıştır.”Kızıl” isminin kendisine gelişi de ilginçtir.Günlüğünde yazığına göre bir gün canı sıkılmış ve uçağı kırmızıya boyamaya karar vermiştir.Bilmeyerek yaptığı bu iş düşmanlarının üzerinde çok büyük psikolojik etken haline gelmiştir.Çünkü kırmızı rengi gökyüzünde kolayca seçildiği için düşmanları kimin yaklaştığını çok iyi bilirmiş.Bu yüzden intahar edenler ve savaştan kaçanların olduğu rivayet edilir.

Ama Kızıl Baron tam bir şövalyeymiş.İlk başta rakibini bir ortaçağ şövalyesi gibi düelloya davet edermiş.Onurlu bir savaştan sonra düşman uçağını düşürürmüş.Bu hareketlerinden dolay nefretten çok saygı ile anılırmış hatta korkulurmuş.Malasef ömrü çok uzun sürmemiş ve 26 yaşında vefat etmiştir.

Manfred von Richthofen’e birçok ülkede birçok isim takılmıştır.Fransızlar Küçük Kızıl ve Kızıl Şeytan, İngiltere’de Kızıl Şövalye ve Kızıl Baron.

Pilot’un Ölümü

Kızıl Baron'un Fokker Dr.I'sı
Ünlü Pilot 21 Nisan 1918 yılında tartışmalı bir şekilde ölmüştür.Öldüğü gün uçağı uçaksavarlar tarafından vurulmuş buna rağmen uçağını indirmeyi başarmıştır.Öldüğü yer olan Fransa’da eksiksiz bir cenaze töreni yapılmış ve daha sonra cenazesi Almanya’ya nakledilmiştir.
Öldüğü zaman basın asla onu bir cani veya katil muamelesi yapmamış aksine bir kahraman statüsüne yerleştirmiştir.
Sonuç olarak kırmızı Fokker Dr.I ‘ya sahip olan Kızıl Baron hala dünyanın en iyi pilotlarından biri sayılmaktadır.





Blogger tarafından desteklenmektedir.